dagje Anguilla
Blijf op de hoogte en volg Conny
28 Februari 2013 | Dominica, Dominica
De autoverhuurder houdt kantoor in een oud, smerig busje dat zijn laatste kilometers al lang geleden heeft afgelegd zo te zien.
De azuurblauwe zee steekt prachtig af tegen het witte zand, dan nog een paar kokospalmen en het tropische bounty paradijs is compleet.
Het eiland is klein, dus voor je het weet ben je je afslag voorbij gereden.
Aan de zuidwest punt staan moderne witte huizen of hotels. Iemand is creatief geweest met rotsen, koraal en schelpen, zien we tijdens een kleine rondwandeling.
We bekijken wat strandjes , zoeken naar rotspartijen, maar daar kunnen we met deze rammelbak niet komen. Hij maakt een enorm misbaar als hij over een ongeplaveide weg wordt gestuurd.
Het mooiste strand moet Shoal bay beach zijn, dus daar ploffen we voor een paar uur neer. Bedjes, tafeltje en een parasol,als je het doet moet je het goed doen.
Wij kiezen een setje op een verhoogd stukje strand. Gelukkig maar, want de buren hebben voor ze goed en wel gesetteld zijn al een overstroming.
De golven zijn hoog en heerlijk materiaal om in te spelen, maar de onderstroom is sterk.
Na nog een kleine stop in een leuk visershaventje, hebben we het gezien met dit eiland. We parkeren de auto, sleutel onder de mat en nemen de ferry terug naar St. Maarten.
In Marigot nog even een heerlijke fruitshake voor we de weg naar huis aanvangen.
's avonds doen we een broodje bij Sunday's met Anke en Noor. Een vriendin van Linda en haar 4 maanden oude dochtertje en lopen daarna een rondje door Maho, omdat het kleinste meisje gek is op de kerstlichtjes die hier overal hangen.