Op een nieuw eiland
Blijf op de hoogte en volg Conny
18 Oktober 2015 | Indonesië, Manado
Bij de afslag voor Jimbaran en Denpassar staat het verkeer zo vast als een huis. Ook een loeiende ambulance komt er niet door. Een defect stoplicht is schuldig aan de chaos en de politieagenten die er staan laten het maar een beetje gebeuren en nemen rustig de wereldproblemen door of staan misschien gewoon wat te roddelen.
Een kilometerslange brug slingert over een soort moeras, het is eb dus staan er ook weer vissers met strooien hoed of helm op in het water. Bij vloed moet de brug volledig over water gaan volgens Agust. Was dat gisteren zo Irene?
Ik ben natuurlijk dik op tijd op het vliegveld, want inchecken en naar de gate lopen duurt nog geen kwartier en dan is het wachten geblazen.
Dan wordt een kwartier voor vertrek de gate nog even gewijzigd. Ben ik even blij met mijn beetje Indonesische taalkennis.
Tussen landen en mijn hotel binnenlopen zitten 3 kwartiertjes, supersnel vind ik zelf.
Na een broodnodige douche doe ik wat de locals doen op de zondagavond. Ik bezoek de drukke en super luidruchtige mega Mall. Tussen alle herrie staan er verspreid ook nog koren prachtig te zingen en tijdens een soepie in een restaurant beginnen ze aan twee tafels verderop ook zomaar te zingen. Erg leuk. Op de terugweg loop ik een stampvolle katholieke kerk binnen, omdat daar ook mooie gezangen opklinken.
Een muzikale stad. Vandaag in ieder geval.
19 Oktober 2015 - 07:18
Irene :
Selamat pagi, hier althans. Lekker dat het verder zo vlot ging, afgezien van de file. Ja, al die verdiepingen snelwegen liepen zaterdag over water, best een spectaculair gezicht.
Ik ga dadelijk aan het werk, was al akelig vroeg wakker vanmorgen, toch nog een beetje in Indonesische sferen ...