Mataram
Blijf op de hoogte en volg Conny
07 Oktober 2015 | Indonesië, Mataram
Om de een of andere reden kon de boot niet doorvaren naar west lombok en stond er in het oosten een auto klaar. Ook weer net niet berekend op 4 passagiers en hun bagage, maar gelukkig wilden Paul en Michelle er al snel uit om naar de Rinjanie (vulkaan ) te gaan, zodat we op het tripje naar Mataram toch nog riant zaten. Niet ontspannen , want help wat is het hier druk. De weg is recht en breed, maar iedereen is ongeduldig en wil iedereen tegelijkertijd inhalen. We steken Lombok van oost naar west over en zien veel rijstvelden, paardenkarretjes, markten, moskeeën, en in het westen hindu tempels.
We laten ons bij een hotel afzetten, ze hebben plek en we zijn aangenaam verrast als we de prijs horen, wat een verschil met Flores.
Douchen, wat heerlijk als je haar weer aanvoelt als haar.
Hoog tijd om te shoppen, we zitten vlak bij de Mataram Mall. Ik koop, hoe verrassend, dat doe ik anders nooit, een tas (rugzakje).
En dan tempels. De Pura Meru is een belangrijke, maar wij vinden hem erg rustig voor een Hindu tempel, we zijn de drukte in India en Nepal gewend. We zien wel wat restanten van offergaven liggen, hij is zeker nog als tempel in gebruik.
Aan de overkant van de weg ligt het water paleis. Hier laten we ons rondleiden door Alec. Het zou minder indrukwekkend en verwaarloosd zijn, maar is hartstikke leuk en al versta ik niet alles en vergeet ik de helft, we horen leuke details. Ik hoor dat ik 15 november terug moet komen voor een festival in de tempel die vroeger voor het publiek was. Het festival bij de koninklijke tempel is 1 december, dan ben ik weer aan het werk.
Nederland werd veel genoemd in relatie met de bouw en verdediging van het waterpaleis.
07 Oktober 2015 - 19:25
Nanda:
Hoi Conny,
net dit (voor mij) eerste verslag gelezen, de rest volgt nog. We zijn net een halve week terug uit het mooie Kreta en ik ga nu jou (jullie) weer volgen. Er gebeurt alweer genoeg lees ik, leuk om te lezen.