Naar Bajawa
Blijf op de hoogte en volg Conny
27 September 2015 | Indonesië, Bajawa
De chauffeur vindt dat we voorin moeten zitten, maar wij willen perse op de achterbank, daar is gedurende een deel van de rit meer beenruimte. De chauffeur vindt het maar niets, dat hobbelt veel te veel. Maar wij zijn eigenwijs.
Een wit weggetje op de kaart, dat zegt genoeg. Zo smal als onze fietspaden en het wegdek niet geheel intact, hobbelen we lekker de bergen over. Gelukkig hebben we bijna geen tegenliggers, want dat past echt niet.
De bus raakt lekker vol, dus omvallen is niet meer mogelijk op de achterbank. Die heerlijke beenruimte wordt volgestouwd met zakken vol van het een of ander en daarbovenop past dan ook best wel iemand. Het dak ligt vol zakken en dozen en er hangen nog wat mensen aan de zij- en achterkant van de bus. En bij elke stop blijkt er toch nog wel iemand bij te kunnen.
De Indonesiërs zijn niet van het alles voor mezelf soort en vooral de sigaretten worden grif rondgedeeld en opgestoken. Lekker hoor.......
De bus heeft het zwaar op de vaak steile stukken en dan de kraters waar hij door moet. De chauffeur laat zich gelukkig niet gek maken. Die rijdt ons in vierenhalf uur rustig naar ons eindpunt. Anderhalf uur langer dan de boeken zeggen, maar ik ben blij dat ik heelhuids in Bajawa ben aangekomen.
Tijdens de zoektocht naar een hotel wijzen allerlei mensen ons de weg. Het lijkt wel of iedereen weet waar we heen willen. Onze 1e keus is Hotel Edelweiss, die is ingestort. Het hotel ertegenover staat in de steigers, dus wij op zoek naar 'HAPPY HAPPY ', waar we in onvervalst Nederlands worden begroet. Maria en Henk runnen deze plek en wij willen er wel blijven.
We gaan op zoek naar de Kathedraal. Hij is ruim, eenvoudig en heeft een dak van golfplaten. Op het kerkplein is een volleybal wedstrijd bezig.
28 September 2015 - 19:20
Marijke:
Oh wat klinkt dat tochtje weer heerlijk ;-() ahum
Toch leef en lees ik lekker met je mee -
29 September 2015 - 14:29
Agnes:
Hoi Con, weer bijgelezen en je prachtige foto's bekeken. Geniet voor twee aub:). Groetjes ook van Harry