Van Malatya naar Istanbul
Blijf op de hoogte en volg Conny
06 Juli 2015 | Turkije, Istanbul
Vanmorgen eerst nog even de Yeni moskee om de hoek van binnen gaan bekijken. Mooi beschilderde plafonds, 8 enorme lampen en verder redelijk eenvoudig. Toen de bazaar op en neer en heen en weer doorkruist. Wat ruiken al die groentes lekker. Ze worden netjes opgestapeld, goed verzorgd, met een beetje water op zijn tijd , afgestoft en opgepoetst zo nu en dan. Vlees, vis en kaas liggen in andere hallen. Alles keurig in de koeling, hier geen mensen met plasticzakjes op stokjes om de vliegen weg te jagen. De lanen zijn lekker breed, maar als ze er dan vrachtwagens gaan parkeren, is er moeilijk door te komen.
Nog even over de abrikozen markt, waar de vruchten met dozen tegelijk worden afgenomen. Volgens een verkoper komen er heel wat mensen speciaal voor de abrikozen uit Istanbul . Later in het vliegtuig wordt dat bevestigd, er worden heel wat dozen ingeladen. Ik doe het wat rustiger aan, een beetje van dit en een beetje van dat. En dan zetten ze je in de winkel op een krukje en laten je van alles proeven. Dat is natuurlijk niet omdat ze me zo aardig vinden , proeven wordt vaak gevolgd door kopen. Gelukkig weet ik me een beetje te beheersen, maar toch is mijn koffer bij weging 6 kilo zwaarder dan op de heenweg op Schiphol. Mijn wandelschoenen maken daar deel van uit en wat boekwerkjes, dus het is gelukkig niet allemaal eetwaar.
De hele reis van bus, vliegtuig, bus, boot en een stukje lopen ging voorspoedig. Hoewel ik denk dat we door een stagiair werden gevlogen, want het slingeren en schudden begon al op de startbaan. Daar lijkt me de turbulentie toch nog redelijk gering. Geen fijn begin, maar goed ik zit weer heelhuids en tevreden op het dakterras van mijn hostel in Besiktaş . Zo te zien een erg gezellige wijk, dus ik ga zo de straat op om wat te eten en drinken te scoren.
Maar ik moest natuurlijk eerst jullie laten weten dat het goed met me gaat.
06 Juli 2015 - 19:12
Stan:
Fijn dat het goed gaat, Con.
En zo zit je reis er al bijna weer op.
Ga je in Istanbul ook nog even naar de abrikozen kijken?
Want als ze die uit Istanbul zo graag in Malatya komen halen, dan zullen er toch ook wel slimmerds in Malatya zijn die ze gaan brengen?
Maar ach, stop maar niet teveel tijd in economisch onderzoek - je tijd is er wellicht te kort voor.
Hen straks een goed terugreis (hopelijk zonder stagiair).
06 Juli 2015 - 20:52
Conny Verdult:
Stan ik ga waarschijnlijk nog wel even naar de bazaar. Als er abrikozen liggen kan ik er niet omheen, koop ik ze misschien wel weer, want ze zijn erg lekker en alweer op.
Die stagiaires mogen ze van mij woensdag wel vrij geven.
Groetjes -
07 Juli 2015 - 22:00
Irene:
Ach, en dan is het al bijna weer om. Volgens mij heb je het geweldig gehad ook al is het niet precies lopen in de Eifel ... Goede reis morgen en tot gauw. -
09 Juli 2015 - 00:03
Nanda:
Het leest weer als een prachtig avontuur, goede thuis reis !