Nog een dagje tempelen op de vlakte.
Blijf op de hoogte en volg Conny
04 Oktober 2013 | Myanmar, Pagan
Een jongeman ziet onze fietsen staan en komt even kijken of wij toevallig een gids nodig hebben. Dat zou goed uitkomen want hij studeert ervoor en anders heeft nog wel een paar " zelf ontworpen" zand tekeningen.
We zijn op weg naar de Dhammayangyi-tempel, een trap piramide vormig gebouw. Met daarin 3 grote boeddha 's, een kleine liggende Boeddha en op 1 altaar 2 kleinere Boeddha's van heden en toekomst.
Nu naar een tempel bekend om zijn schilderingen. Het is er donker. FOTOGRAFEREN beslist verboden. Om iets te zien heb je echt een zaklamp nodig. Gelukkig hebben we die bij. Nog een tempel met een gouden stoepa en het is tijd voor de lunch. Een leuk volkomen van bamboe gemaakt restaurant, maar gelukkig hebben ze voor het eten en de ijskoffie servies en glas.
We zitten er heerlijk relaxed, tot er uit een luidspreker bij de buren keiharde muziek en later een of andere spreker komt. Wegwezen hier, er staan voor de middag nog een paar tempeltjes op het programma en de avond brengen we door in een leuke tent met heerlijk Indiaas eten en een goed biertje. Het terug fietsen in het donker valt dan nog even tegen, maar ja.